Un biolaboratori al meu pati del darrere

Visc al metroplex més gran de Houston, una àrea expansiva que cobreix 10.000 milles quadrades. L’any 2017, l’huracà Harvey ens afectava a tots. Estava fent una bossa de sorra a casa meva per preparar-me per als eventuals 51 polzades de pluja que vam tenir, i no estava prestant atenció a gran cosa més. Mentre em preparava per al pitjor, no estava prestant atenció al fet que moltes persones de la branca mèdica de la Universitat de Texas (UTMB) a Galveston estaven suant bales, a grans trets.

Per què? Malgrat que va ser construït per suportar un huracà de categoria 5, els poders de Galveston estaven preocupats per un laboratori en particular. Harvey anava a ser enorme, i el Laboratori Nacional de Galveston (GNL) estava a la primera línia de la tempesta. Ja veus, el GNL no és un laboratori vell qualsevol. És un laboratori nacional de biocontenció d’alta seguretat: una instal·lació de nivell 4, una de les 15 dels Estats Units. De fet, el GNL és el laboratori de nivell 4 més gran del món situat en un campus acadèmic.

Qui el va construir?

El NIH i el Congrés dels EUA el van construir. Després de l’11 de setembre de 2001, es va posar en marxa la Llei de bioterrorisme, i aquest esdeveniment va portar el govern federal a impulsar la creació d’aquestes instal·lacions per protegir-nos els nord-americans de nous atacs de bioterrorisme. Naturalment, l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) del NIH va dirigir el panel a trobar ubicacions adequades. I tots sabem qui era (i encara és, fins a finals de 2022) el cap del NIAID en aquell moment, sí, ho heu endevinat, Anthony Fauci.

Entre el 2003 i el 2005, el NIAID va triar dos llocs per als National Biocontainment Laboratories (NBL): Galveston i Boston. Galveston és una instal·lació massiva de 80.000 metres quadrats, amb 12.000 metres quadrats dedicats a l’ús del nivell 4. I si el “biolaboratori de Boston” et sona, és perquè Boston és el lloc dels Laboratoris Nacionals de Malalties Infeccioses Emergents (NEIDL), la germana del laboratori de Galveston. NEIDL és una instal·lació de la Universitat de Boston i es troba molt a prop del Boston Medical Center.

NEIDL va ser notícia l’octubre de 2022 perquè els investigadors van desenvolupar una nova soca de COVID amb una taxa de mort del 80% mitjançant la creació d’una variant que combina l’omicron amb la soca viral original de Wuhan. Els científics van extreure la proteïna de l’espiga omicron i la van unir amb la soca original, anomenant-la virus portador d’Omicron S. La universitat va fer tot el possible per dir que la seva soca creada era molt menys perillosa que la soca original de Wuhan, i que, per descomptat, no implicava cap guany de la investigació funcional.

Per què es va construir GNL?

Tant els laboratoris de Galveston com de Boston es van construir per la raó habitual de “protegir el públic nord-americà contra futures pandèmies”, la investigació bàsica de patògens perillosos i, per descomptat, el desenvolupament de noves vacunes.

Res respon millor a la pregunta del “per què” que el propi lloc web de GNL.

“L’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) proporciona finançament per a les operacions del GNL, i la principal prioritat del laboratori és la investigació per desenvolupar diagnòstics, terapèutiques i vacunes per combatre malalties emergents i reemergents que amenacen la salut pública, no només al nostre país, però a tot el món”. NIAID té ajuda financera, cortesia del Departament de Defensa dels EUA, el CDC i altres agències federals. També tenen socis acadèmics i finançament tant de fundacions privades com de grans farmacèutiques. Per descomptat que ho fan.

En què treballen?

En què treballen específicament els investigadors de GNL? Els investigadors són coneguts a nivell nacional per la seva experiència en quatre àrees principals: Ebola. Marburg. MERS i Covid-19.

Però aquests quatre no són l’únic focus dels investigadors de GNL. També examinen els patògens I els propis vectors de la malaltia, com els mosquits i les paparres que porten malalties que són “de gran preocupació per als NIH”, coses com la malària, el virus del Nil occidental, el Zika i més. Però no tingueu por, GNL està desenvolupant contramesures per a totes aquestes amenaces de malaltia; s’anomenen “agents selectes” i són una alta prioritat per ser estudiats per GNL per diversos motius, inclòs el seu “potencial d’utilitzar-se com a armes a tot el món”.

El Laboratori Nacional de Galveston acull la investigació finançada pel NIAID, el Departament de Defensa dels EUA, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA i altres agències federals, així com socis acadèmics, fundacions privades i la indústria biofarmacèutica.

Amenaces emergents

És més que interessant que GAVI (Aliança Global per a Vacunes i Immunitzacions), una entitat finançada per Bill Gates, hagi publicat articles sobre totes aquestes malalties d'”amenaça emergent”. El lloc ens recorda a tots el mortal brot d’Ebola del 2014-2015 a l’Àfrica i també ens recorda que hi ha un brot actual a Uganda. GAVI ens fa saber que la velocitat de la resposta global és de la màxima essència si el virus de l’Ebola penetra les fronteres d’Uganda.

GAVI anomena Marburg el cosí mortal de l’ebola i fa saber a tothom que mata nou de cada 10 persones que infecta. Anomenen específicament tant els viatges internacionals com la globalització com a fonts poderoses de possibles brots. Un gran denunciant farmacèutic anomenat Kieran Morrisey va fer saber a tothom que una empresa havia desenvolupat una prova de PCR el 2018 per a Marburg, una malaltia fosca que només ha matat 16 persones a tot el món en les últimes dues dècades. Per què necessitaríem una prova? I per què necessitaríem una vacuna? No obstant això, la vacuna anomenada RiVax s’estava creant amb aquesta finalitat, per una empresa anomenada Soligenix, amb NIAID finançant la investigació. Posteriorment, GAVI publica un article l’abril de 2021, just enmig de la COVID, declarant que la propera pandèmia serà probablement Marburg!

I què?

Llavors, què té a veure GAVI amb el GNL? Potser res. Potser tot. El temps ho dirà. El punt principal és que abans de la COVID, quants de nosaltres sabíem molt sobre GAVI o GNL? Realment no ho vaig fer, i visc aquí.

Quan Harvey va colpejar el 2017, la comunitat tenia grans preocupacions. Després de la tempesta, ningú va poder arribar al GNL per determinar els danys que es van produir. A principis de 2013, el laboratori va perdre realment un vial del virus Guanarito, un virus mortal veneçolà, semblant a l’ebola. Però una bona notícia: els CDC i l’FBI van ser cridats per investigar. No he pogut trobar cap article concloent sobre si el vial es va trobar realment. En canvi, els CDC van determinar que el científic que treballava en el virus probablement va llençar accidentalment el vial, ja ho sabeu, un accident en un laboratori amb les mesures de seguretat més estrictes del planeta. Els experts del CDC van determinar que això no va ser mai un risc per a la salut pública, així que tots hauríem de sentir-nos còmodes que estem en bones mans. (Nota: algú va mirar a Ucraïna?)

Més recentment, el 2020, el GNL estava sota pressió per discutir el seu treball amb l’Institut de Virologia de Wuhan. Durant el 2014-2019, la GNL va tenir 34 contractes amb entitats xineses: diverses universitats i Huawei Technologies. La Universitat de Texas va informar de tot el que estaven compromesos amb la Xina? Les autoritats ho volien saber.

Per exemple, un acord del 2018 va ser un programa d’intercanvi on els principals científics de seguretat nacional dels Estats Units van fer investigacions que van compartir amb l’institut de Wuhan. El GNL fins i tot es va presumir del seu treball a Wuhan, dient que en realitat van dirigir les operacions de Wuhan i després van presumir dels intercanvis de personal a curt i llarg termini entre els dos instituts.

La investigació del govern dels EUA llançada el 2020 es va centrar específicament en la relació de GNL amb el viròleg xinès Shi Zhengli, el famós investigador “Batwoman” de l’Institut de Wuhan. La declaració oficial de GNL va dir que el laboratori havia complert absolutament amb tots els informes requerits sobre totes les relacions. Les autoritats de GNL van dir que pertanyien al NIAID i que de fet tenien relacions amb més de 70 països, no només amb la Xina.

La preocupació sobre els contractes amb la Xina (GNL o altres) és pel que fa als vincles amb el Pla de Mil Talents de la Xina per reclutar científics destacats a la Xina. Els contractes signats obliguen als científics participants a mantenir el contracte en secret, a cedir qualsevol propietat intel·lectual a la institució xinesa patrocinadora i a complir la llei xinesa. La preocupació és aquesta: totes aquestes estipulacions són incentius perquè els científics creïn “laboratoris a l’ombra” a la Xina per copiar la investigació finançada pels contribuents dels EUA.

A finals del 2019, l’FBI investigava 180 casos d’aquest tipus en més de 70 institucions nord-americanes, i GNL n’era una.

Una dimissió sobtada

Avancem ràpidament fins a l’agost de 2022, quan el president de la branca mèdica de la Universitat de Texas, el doctor Ben Raimer, va renunciar bruscament a la sorpresa dels seus col·legues. Raimer portava 40 anys a la UTMB. Dues setmanes abans, Raimer va ser posat en excedència administrativa per motius no revelats, però l’UTMB es va afanyar a assenyalar que la seva marxa no estava de cap manera relacionada amb GNL. El sistema UT s’ha resistit a les consultes de la premsa per obtenir més informació i ha respost a una sol·licitud de registres oberts que tots els documents tenen excepcions a la divulgació, segons informa el Galveston Daily News, el diari més antic de Texas.

Mesos abans, Robert Thomas, vicepresident d’iniciatives estratègiques de l’UTMB, va dimitir. Està casat amb Amy Shaw Thomas, la vicerectora sènior d’assumptes de salut del sistema UT. Els illencs de Galveston no poden demostrar però sospitar que les dues dimissions estan relacionades.

Raimer ha dit que el seu acomiadament va ser una caça de bruixes convertida en canalla. Va dir que sap que hi havia una queixa anònima sobre ell i que l’havien expulsat, però és innocent: “No vaig infringir cap llei del govern federal, de Déu, de la humanitat ni de ningú més”.

El que he après

Què he après? Hi ha un biolaboratori nefast al meu pati del darrere. Tots hem de prestar més atenció a aquestes notícies aparentment no relacionades que surten. Gràcies a Déu, part de la informació està oberta i esperem que aviat es conegui la història completa.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

T’agrada el que estàs llegint a The Tenpenny Report? Comparteix aquest article amb els teus amics. Ajuda’ns a créixer.

Uneix-te a la nostra llista aquí

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fed Up Texas Chick és un escriptor col·laborador de The Tenpenny Report. És una científica de coets convertida en escriptora, després d’haver treballat al programa espacial durant molts anys. És una escriptora i investigadora mèdica experimentada que lluita per la llibertat mèdica per a tots nosaltres a través del seu treball.

Suport a Vaxxter

La teva donació ens ajuda a lluitar contra la censura i a romandre sense anuncis

Ajuda’ns a lluitar

Fes aquesta donació cada dia, setmanal, trimestre, any

Dona ara Seleccioneu la forma de pagament

Informació de la targeta de crèdit


Aquest és un pagament segur encriptat amb SSL.

Nom del titular de la targeta *

Termes

L’acceptació de qualsevol contribució, regal o subvenció és a criteri de Vaxxter. El Vaxxter no acceptarà cap regal tret que es pugui utilitzar o gastar de manera coherent amb el propòsit educatiu i la missió del Vaxxter.

No s’acceptarà cap regal irrevocable, ja sigui de caràcter pur o vitalició, si sota qualsevol conjunt de circumstàncies raonables, el regal posa en perill la seguretat financera del donant.

Les donacions generals a Vaxxter no són deduïbles d’impostos. Si esteu interessats a contribuir amb una quantitat mínima de $5000 o més a la nostra donació 501C3, poseu-vos en contacte amb nosaltres directament.

El Vaxxter només acceptarà donacions en efectiu. Alguns altres obsequis, béns immobles, béns personals, regals en espècie, valors no líquids i aportacions les fonts de les quals no siguin transparents o l’ús de les quals estigui restringit d’alguna manera, s’han de revisar abans de l’acceptació a causa de les obligacions especials plantejades o de les responsabilitats. poden posar per a Vaxxter i no seran acceptats.

El Vaxxter respectarà els regals anònims, el Vaxxter restringirà la informació sobre el donant només als membres del personal que necessiten saber-ho.

El Vaxxter no compensarà, ja sigui mitjançant comissions, honoraris de cercadors o altres mitjans, cap tercer per dirigir un regal o un donant al Vaxxter.

Condicions de la donació

Donació total:

25 $
Una vegada

Si preferiu el correu postal, feu els xecs de donació a càrrec de CHOONADI, LLC, propietari de Vaxxter.com 7380 Engle Road Middleburgh Hgts, OH 44130

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.