Com Twitter va col·laborar amb “The Biden Team” per cobrir la història de l’ordinador portàtil Hunter – Truth Unmuted

(per Tyler Durden | Zero Hedge) – En una caiguda molt esperada de divendres a la nit del que s’esperava que fos una memòria cau d’informació que implicava la censura de la història del quadern de Hunter Biden dies abans de les eleccions presidencials del 2020, fa uns moments Elon Musk, que va treballar en col·laboració amb el notòriament independent periodista gonzo Matt Taibbi, de la fama de “Vampire Squid”, ha publicat els “Twitter Files”.

Poc abans del seu llançament, Matt Taibbi va enviar el següent correu electrònic als subscriptors de la seva subpila:

Benvolguts lectors de TK:

Molt aviat, començaré a publicar un llarg fil d’informació a Twitter, al meu compte, @mtaibbi. És probable que aquest material criti molta atenció. Entendreu absolutament si els subscriptors estan enfadats perquè no aparegui primer aquí a Substack. Jo també estaria enfadat.

Les últimes 96 hores han estat de les més caòtiques de la meva vida, amb múltiples viatges d’anada i tornada per tot el país, amb un debat al Canadà entremig. Hi ha una llarga història que espero poder explicar aviat, però no puc, encara no del tot. El que puc dir és que, a canvi de l’oportunitat de cobrir una història única i explosiva, vaig haver d’acceptar unes condicions.

Aquells de vosaltres que porteu anys aquí, sabeu com em prenc seriosament la meva obligació amb els subscriptors d’aquest lloc. En aquesta ocasió, simplement hauré de demanar-te que confiïs en mi. Tal com passa, és possible que hi hagi algunes sorpreses més grans, i aquestes seran aquí a Substack. I aquí hi haurà espai per discutir-ho també amb el temps. En qualsevol cas, gràcies pel teu suport i la teva paciència, i si us plau, fes-me la promesa de compensar-te amb tot això, i després una mica.

Moments després, Elon va confirmar que, de fet, va treballar amb Taibbi:

Aqui venim!! 🍿🍿 https://t.co/eILK9f3bAm

— Elon Musk (@elonmusk) 2 de desembre de 2022

I això és el que ha estat piulant Taibbi en els últims minuts (enllaç aquí):

1. Fil: ELS FITXERS DE TWITTER

2. El que estàs a punt de llegir és la primera entrega d’una sèrie, basada en milers de documents interns obtinguts per fonts de Twitter.

3. Els “Fitxers de Twitter” expliquen una història increïble des d’una de les plataformes de xarxes socials més grans i influents del món. És una història frankensteiniana d’un mecanisme construït per l’home que va créixer sota el control del seu dissenyador.

4. Twitter en la seva concepció va ser una eina brillant per permetre una comunicació massiva instantània, fent possible per primera vegada una veritable conversa global en temps real.

5. En una concepció primerenca, Twitter va estar més que a l’altura de la seva missió, donant a la gent “el poder de crear i compartir idees i informació a l’instant, sense barreres”.

6. Amb el pas del temps, però, l’empresa es va veure obligada a afegir lentament aquestes barreres. Algunes de les primeres eines per controlar la parla es van dissenyar per combatre el correu brossa i els estafadors financers.

7. A poc a poc, amb el temps, el personal i els directius de Twitter van començar a trobar cada cop més usos per a aquestes eines. Els forasters van començar a demanar a l’empresa que també manipulés la parla: primer una mica, després més sovint i després constantment.

8. L’any 2020, les sol·licituds dels actors connectats per eliminar els tuits eren rutinàries. Un executiu escriuria a un altre: “Més per revisar de l’equip de Biden”. La resposta tornaria: “Manejat”.

9. Les celebritats i les incògnites per igual es podrien eliminar o revisar a instàncies d’un partit polític:

10. Ambdues parts tenien accés a aquestes eines. Per exemple, el 2020, es van rebre i honrar peticions tant de la Casa Blanca de Trump com de la campanya de Biden. Malgrat això:

11. Aquest sistema no estava equilibrat. Es basava en contactes. Com que Twitter estava i està aclaparadorament ocupat per persones d’una orientació política, hi havia més canals, més maneres de queixar-se, oberts a l’esquerra (bé, els demòcrates) que a la dreta.

12. La inclinació resultant de les decisions de moderació del contingut és visible als documents que esteu a punt de llegir. Tanmateix, també és l’avaluació de múltiples executius d’alt nivell actuals i antics.

… D’acord, hi va haver més clarificació de la gola sobre el procés, però fes-ho, anem endavant.

16. Els fitxers de Twitter, primera part: com i per què Twitter va bloquejar la història de l’ordinador portàtil Hunter Biden

17. El 14 d’octubre de 2020, el New York Post va publicar BIDEN SECRET EMAILS, una exposició basada en el contingut de l’ordinador portàtil abandonat de Hunter Biden:

18. Twitter va prendre mesures extraordinàries per suprimir la història, eliminant enllaços i publicant advertències que podria ser “insegura”. Fins i tot van bloquejar la seva transmissió per missatge directe, una eina fins ara reservada per a casos extrems, com ara la pornografia infantil.

19. La portaveu de la Casa Blanca, Kaleigh McEnany, es va bloquejar del seu compte per tuitejar sobre la història, cosa que va provocar una carta furiosa del personal de campanya de Trump, Mike Hahn, que va dir: “Almenys fingir que es preocuparà pels propers 20 dies”.

20. Això va portar a l’executiva de polítiques públiques Caroline Strom a enviar una consulta educada de WTF. Diversos empleats van assenyalar que hi havia tensió entre els equips de comunicació/polítiques, que tenien poc/menys control sobre la moderació, i els equips de seguretat/confiança:

21. La nota de Strom va retornar la resposta que la història de l’ordinador portàtil s’havia eliminat per violació de la política de “materials piratejats” de l’empresa: https://web.archive.org/web/20190717143909/https://help.twitter.com/en /rules-and-policies/hacked-materials

22. Tot i que diverses fonts van recordar haver sentit parlar d’un avís “general” de l’aplicació de la llei federal aquell estiu sobre possibles hacks estrangers, no hi ha proves, que jo hagi vist, de cap implicació del govern en la història de l’ordinador portàtil. De fet, aquest podria haver estat el problema…

23. La decisió es va prendre als més alts nivells de l’empresa, però sense el coneixement del conseller delegat Jack Dorsey, amb l’excap de legal, polítiques i confiança Vijaya Gadde jugant un paper clau.

24. “Acaben de fer-ho autònom”, és com va caracteritzar la decisió un antic empleat. “La pirateria va ser l’excusa, però en poques hores, gairebé tothom es va adonar que això no aguantaria. Però ningú va tenir el cor de revertir-ho”.

25.Podeu veure la confusió en el següent llarg intercanvi, que acaba incloent Gadde i l’antic cap de seguretat i confiança Yoel Roth. Trenton Kennedy, oficial de comunicacions, escriu: “Estic lluitant per entendre la base política per marcar això com a insegur”:

26. En aquest punt “tothom sabia que això estava fotut”, va dir un antic empleat, però la resposta va ser essencialment equivocar-se pel costat de… continuar errant.

27. L’antic vicepresident de Comunicacions Globals Brandon Borrman pregunta: “Podem afirmar amb veritat que això forma part de la política?”

28. A la qual cosa l’antic advocat general adjunt Jim Baker sembla que torna a aconsellar que es mantingui el no rumb, perquè “cal precaució”:

29. Un problema fonamental amb les empreses tecnològiques i la moderació de continguts: moltes persones que s’encarreguen de la parla saben/es preocupen poc de la parla, i han d’explicar els fonaments bàsics per persones de fora. Això és:

30. En un intercanvi d’humor el dia 1, el congressista demòcrata Ro Khanna s’acosta a Gadde per suggerir-li suaument que salti al telèfon per parlar del “discurs de la reacció”. Khanna va ser l’únic funcionari demòcrata que vaig trobar als fitxers que va expressar preocupació.

31. Gadde respon ràpidament, submergint-se immediatament en les males herbes de la política de Twitter, sense saber que Khanna està més preocupat per la Carta de Drets:

32.Khanna intenta redirigir la conversa a la Primera Esmena, que en general és difícil de trobar als fitxers:

33. En un dia, la cap de Política Pública, Lauren Culbertson, rep una carta/informe horripilant de Carl Szabo de la firma d’investigació NetChoice, que ja havia enquestat 12 membres del Congrés, 9 Rs i 3 Demòcrates, del “Comitè Judicial de la Cambra a la Representant”. L’oficina de Judy Chu.

34.NetChoice fa saber a Twitter que els espera un “bany de sang” a les properes audiències de Hill, i els membres diuen que és un “punt d’inflexió”, que es queixen que la tecnologia “ha crescut tant que ni tan sols es poden regular, de manera que el govern pot haver d’intervenir. ”

35. Szabo informa a Twitter que algunes figures de Hill caracteritzen la història de l’ordinador portàtil com a “moment d’Access a Hollywood de la tecnologia”:

36. Els fitxers de Twitter van continuar: “LA PRIMERA ESMENDA NO ÉS ABSOLUTA”

La carta de Szabo conté passatges esgarrifosos que transmeten les actituds dels legisladors demòcrates. Volen “més” moderació, i pel que fa a la Carta de Drets, “no és absoluta”

37. Una subtrama sorprenent de l’assumpte de l’ordinador portàtil Twitter/Hunter Biden va ser quant es va fer sense el coneixement del conseller delegat Jack Dorsey, i quant de temps va trigar a que la situació es va “follar” (com va dir un ex-empleat) fins i tot després Dorsey va saltar.

38. Mentre revisava els correus electrònics de Gadde, vaig veure un nom conegut: el meu. Dorsey li va enviar una còpia del meu article de Substack explicant l’incident

39. Hi ha múltiples casos en els expedients de Dorsey que intervenen per qüestionar les suspensions i altres accions de moderació, per a comptes de tot l’espectre polític.

40. El problema amb la sentència de “materials piratejats”, van dir diverses fonts, era que això normalment requeria una constatació oficial/de l’aplicació de la llei d’un pirateig. Però aquesta troballa no apareix mai al llarg del que un executiu descriu com un “remolí” de 24 hores a tota l’empresa.

41. També han estat un remolí de 96 hores per a mi. Hi ha molt més per venir, incloses respostes a preguntes sobre qüestions com la prohibició d’ombra, l’augment, el recompte de seguidors, el destí de diversos comptes individuals i molt més. Aquestes qüestions no es limiten a la dreta política.

42. Bona nit a tothom. Gràcies a tots els que heu agafat el telèfon els darrers dies.

***

El comunicat es va telegrafiar fa una setmana, quan Musk va reconèixer que revelar les discussions internes de Twitter sobre la censura de la història del portàtil Hunter Biden del New York Post just abans de les eleccions nord-americanes del 2020 és “necessari per restaurar la confiança pública”.

Això és necessari per recuperar la confiança pública

— Elon Musk (@elonmusk) 24 de novembre de 2022

Recordeu que el Post tenia el seu compte de Twitter bloquejat l’octubre del 2020 per informar-ne ara confirmat que és real“ordinador portàtil de l’infern”, que contenia proves encara no processades de tràfic d’influències estrangeres a través del llavors vicepresident Joe Biden, inclosa una reunió el 2015 amb un executiu del gegant del gas ucraïnès Burisma.

Els usuaris que van intentar compartir l’enllaç a l’article van ser rebuts amb un missatge que deia: “No podem completar aquesta sol·licitud perquè Twitter o els nostres socis han identificat aquest enllaç com a potencialment nociu.”

Aleshores, dies després del tuit de Musk, L’antic cap de Confiança i seguretat de Twitter, Yoel Roth, va admetre que va ser un “error” censurar la història del portàtil de Hunter Biden..

En la seva primera aparició pública des que es va convertir en un ex-empleat, Roth va suggerir que la història de l’ordinador portàtil de Hunter Biden era simplement “massa difícil” per verificar-la a Twitter. Alternativament, l’empresa podria haver confiat simplement en el Post, una de les publicacions més antigues dels Estats Units que no té fama de fabricar històries explosives, com fa Twitter amb innombrables bombes anònimes d’altres publicacions importants.

No sabíem què creure. No sabíem què era veritat. Hi havia fum,“, va dir Roth durant una entrevista a la conferència de la Knight Foundation, tal com va assenyalar Epoch Times. “I, finalment, per a mi, no va arribar a un lloc on estigués còmode eliminant aquest contingut de Twitter.

“Va activar tots els meus campanes d’alarma de la campanya de pirateig i filtració de l’APT28”, va dir, referint-se a un famós equip de ciberespies afiliats a la intel·ligència militar russa. “Tot semblava un pirateig i una filtració”.

Quan se li va preguntar si va ser un error censurar la història, Roth va respondre: “Al meu entendre, sí”.

Roth hauria suprimit la història si fos un ordinador portàtil Don Jr. ple d’evidències incriminatòries?

***

Finalment, serà molt És interessant veure quins membres “independents”, “imparcials” i “objectius” dels mitjans de comunicació mainstream cobreixen els fitxers de Twitter, que a diferència de tota aquella merda de connivència de Rússia, va ser un intent real i accionable d’interferir amb la democràcia nord-americana encobrint un dels les històries polítiques més explosives d’una generació, per no parlar d’un esdeveniment que hauria influenciat les eleccions presidencials del 2020.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.